Fire små sjokoladekaker

Bilde..

Bilde

Bilde

Bilde

Vi har sett en del på Spice Trip i heimen. Programlederne er kanskje litt overentusiastiske når det kommer til ekstrem bruk av krydder, det sier seg vel selv. Ikke at det hindret meg i  å kaste meg over denne oppskriften på chili og tequila sjokoladekake. Jepp, det høres mer attraktivt ut enn det er. Men når sant skal sies så hadde sikkert kaka blitt bedre dersom jeg hadde hatt i 2 teskjeer chili i stedet for to spiseskjeer… («Når en pepperkakebaker…  osv.)

Etter at kaka lå trygt forvart i søpla begynte jeg å tenke på hva jeg egentlig kan tenke meg å putte i sjokoladekake. Konjakken kom fort fram fra skapet, kanel ble foreslått på nettet, og så hadde vi noe bringebærsirup som vi fikk til jul og ikke har hatt noe fornuftig å bruke til. I tillegg ble det en referasekake uten tilsetninger.

Grunnoppskrift fra Spice Trip

200g kokesjokolade 70%
200g smør
4 egg
150g sukker
3 ss malte mandler
1 ss mel
en klype flaksalt

Smelt sjokolade og smør forsiktig i mikrobølgeovn eller over vannbad. Avkjøl. Pisk inn egg ett og ett. Det skal ikke være kjempeluftig, kaka skal være tung. Tilsett sukker, mandler, mel og en klype salt.

Del røren i 4.

Kake 1

Rør inn 1/2 ss vann (Smak: barneselskapsjokoladekake)

Kake 2

Rør inn 1/2 ss konjakk (Smak: ikke konjakk akkurat, men komplekst og voksent!)

Kake 3

Rør inn 1/2 ts kanel og 1/2 ss vann (Smak: kanel…)

Kake 4

Rør inn 1/2 ss bringebærsirup (Smak: ikke noe spesielt ekstra, men fint å pynte med!)

Fordel i små former. Det er fint å strø masse flaksalt oppå kakene før steking. Mine minikaker fikk etter prøving og feiling riktig konsistens ved 22,5 minutter på 180°C.

Bilde

Men det er faktisk ikke noen grunn til å dele opp denne røra. Konjakk-kaka var de andre fullstendig overlegen. Så lag heller en stor av den først som sist. (2 ss konjakk tilsettes hele røra). En stor kake av hele deigen i en springform tar merkelig nok litt kortere tid enn miniformene. Kanskje fordi den blir tynnere? 180°C i 20 minutter. Serveres med konjakk…

Reklame

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: