Her i huset er vi ikke flinke nok til å lage sjømat. Grunnen er nok at vi har blitt utsatt for veldig mange retter som har smakt veldig lite opp gjennom veldig mange år. Og som resultat foretrekker vi mat som smaker mer enn smør og salt, uansett hvor mye Hellstrøm måtte rive seg i (resten av) håret over ødeleggelsen av ferske, naturlige råvarers egensmak.
Mange smaksrike retter med sjømat kan imidlertid oppfattes som man har laget en kjøttrett og litt umotivert erstattet kjøttet med fisk eller skalldyr. I denne suppen derimot glir rekene inn som en viktig og helhetlig del av smaken. Det er søtt, det er salt, det er syrlig, det er eksotisk og ikke minst, supergodt med masse smak!
Kvaliteten på karrien man bruker er viktig her, så kast den gamle, inngrodde Black Boy boksen fra 1999 som står innerst i skapet og gå på innvandrerbutikken for å kjøpe noe skikkelig.
For å få litt mer å tygge på brukes makaroni, men det kan fint droppes for å få en mer tradisjonell tynn suppe.
Oppskrift
1ss smør + 1ss olje
1 rød chili, fjern frø og finhakk
1 løk, finhakket
3 fedd hvitløk
2 ss karri
3 ts buljongpulver
5 dl vann
1 boks hermetiske ferskener (skjær ferskenene i store biter, og ta vare på saften fra boksen)
1 boks hakkede tomater (Pulpa!)
100 g makaroni eller annen pasta/nudler (kan droppes)
2 dl kremfløte (laktosefri, selvfølgelig, det går også an å bruke tykk kokosmelk)
200 g rensede reker (forhåndskokte)
limesaft
salt
Stek løk og chili i fettet til løken begynner å bli blank, tilsett presset hvitløk og karri og la det frese med. Det er viktig å ha nok fett her, ellers brenner det seg. Når det lukter godt av krydder, tilsett vann, saften fra ferskenboksen, og hakkede tomater med kraft. La det koke i 15 minutter. Tilsett pasta og kok til noen minutter under den tiden det står på pakken. Tilsett fløte og la det koke igjennom mens du smaker til med salt og lime. Tilsett ferskenbitene. Det er ferdig når pastaen er kokt og ferskenbitene varmet.
Fordel rensede reker i bunnen av serveringsskåler og hell den varme suppen over. Dersom du mot formodning sitter med scampi eller reker som ikke er forhåndskokte (grå og ikke rosa), må de oppi suppa for å kokes sammen med ferskenene. Server med godt brød.
Da vi skulle spise denne suppa sist dukket det tilfeldigvis opp en avglemt Domaine Horgelus Colombard Sauvignon innerst i matboden som vi prøvde oss på. Det viste seg at den friske vinen med litt sure sitrusaromaer var et perfekt følge til maten. Anbefales.
Legg igjen en kommentar