Energistenger

EnergistangNoen ganger har man bare dårlig tid om morgenen. Når det skal gå superfort er det kjekt å ha et par nødløsninger liggende i fryseren. Disse kjempegode og mettende energistengene varmes noen sekunder i mikrobølgeovnen, og så tar du en i handa på vei til jobb. Også fine å ha når man får lyst på en kopp kamillete og noe søtt til kvelds.

65 g hvetemel
250 g grovhakkede dadler uten steiner (ikke forsøk å hakke dadler med maskin – bruk kniv… trust me…)
50 g brunt sukker
50 g havregryn
1 ts bakepulver
1 ts kanel
150 g grovhakkede pekannøtter (her kan du bruke maskinen)
2 ss No Egg og 2 ss vann, sammenvispet (eller 2 lett vispede egg )
4 ss rapsolje
4ss aprikossyltetøy

Bland de tørre ingrediensene, rør inn egg og olje. Legg bakepapir i en liten firkantet form og press «røren» ut i formen. Kaken hever seg ikke mye, så pass på at du ikke bruker en for stor form. Stekes på 180º i ca 30 minutter. Overflaten skal være fast.  Løft papiret med kaken ut av formen og avkjøl på rist. Varm opp syltetøy i mikrobølgeovnen noen sekunder slik at det blir litt mer tyntflytende. Fordel syltetøy på overflaten av kaken. Når kaken er kald skjæres den opp i 12 stenger. Frys dem en og en i små fryseposer. Uten frysing holder kaken seg 4-5 dager i en tett boks.

3 kommentar to “Energistenger”

  1. tornerose Says:

    Hei:) Tror du denne funker uten sukker? Siden det er så mye søtt i fra dadlene?

  2. matutenmelk Says:

    Nei, det har jeg ingen tro på – sukkeret er en merkbar del av smaken. Men si fra åssen det går hvis du prøver!😀

  3. Line Says:

    Hei:)
    Jeg har funnet en kjempegod kakeoppskrift som jeg gjerne deler videre:)

    Troikakake

    Bunn:
    200 gram malte mandler
    200 gram melis
    3 eggehviter

    Trøffelkrem:
    75 gram melis
    1 dl vann
    3 eggeplommer
    150 gram mykt smør eller margarin
    1 ss kakao

    Gele:
    1 pk rød gele
    3 dl vann

    500 gram marsipan til lokk

    Glasur: 1 1\2 plate dronningsjokolade
    2 ss delfiafett

    Pisk eggehviter stive og rør i mandler og melis. Stek ved 170 grader i ca 30 minutter i 26 cm.form med bakepapir i bunnen.
    Kok melis og vann til seig masse, ca 8 minutter. Avkjøl. Pisk eggeplommene, tilsett melismassen i en tynn stråle. Rør deretter inn det myke smøret i små terninger. Ha i kakao tilslutt. Unn deg en teskje( eller spiseskje) av kremen for den er virkelig god!
    Smør kremen på den avkjølte bunnen. Sett over kakeringen og ha fatet i kjøleskapet mens du venter på at geleen begynner å stivne. Hell så geleen over kaka og la kaka stå i kjøleskapet til geleen har stivnet helt. Nå kan kaka gjerne stå over natta som dette.
    Kjevle ut marsipanen og legg over geleen og på sidene. Smelt sjokoladen og fettet over vannbad, avkjøl litt og hell så over kaka.

    Det tar litt tid å lage kaken, men det er absolutt verdt det, den er kjempegod:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggers like this: