Pizzastål fungerer

20140827

Må bare slenge meg på bloggbonanzaen med folk som forteller at pizzastål fungerer, til glede for dere nettsøkende tvilere. Var skeptisk selv en gang, men ble fort overbevist etter at vidunderet kom i hus. Jeg valgte PizzaPro fordi det var billigst akkurat da jeg kjøpte, men Baking Steel er sikkert greit det også. Pizzaen blir NESTEN som stekt i steinovn. Ikke helt så boblete som på Baking Steel videoen, men fremdeles en helt annen verden enn tidligere. Liker du tynnbunnet italiensk pizza, løp og kjøp. Foretrekker du tykkbunnet er steikeovnen grei som den er.

Slik får du pizzaen overført til pizzastålet
Det største problemet i fremstillingsprosessen er å få pizzaen kjapt overført fra pizzaspaden til stålet i ovnen. Deigen har nemlig en tendens til å sette seg fast på spaden. For å gjøre det enda vanskeligere skal stålet stå høyt i ovnen, og det er sykt varmt! Å ta stålet helt ut vil føre til masse varmetap, og det er krøkkete og tungt.

Slik gjør vi det:
Ha masse mel under pizzabunnen på spaden. La en liten bit av bunnen (2-3 cm) henge og dingle utenfor pizzaspaden på enden som skal inn i ovnen. Fukt denne biten godt med vann under, slik at den blir klissete. En person åpner ovnsdøra og trekker risten med pizzastålet litt ut. Den andre dytter spaden inn i ovnen og legger biten av pizza med vann på ned innerst på stålet. Denne vil klistre seg fast, og pizzaspaden kan trekkes ut. Ha en stor stekespade i den andre hånda for å hjelpe til med å løsne hvis nødvendig.

Denne oppskriften gir to italienske porsjonspizzaer av god størrelse. Kjevle tynt!

 

Reklame

Stikkord: , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: