Nordafrikansk gryte med aprikos og dadler

Bilde

Vi har fått sansen for nordafrikanske smaker, og puttet derfor noen krydder vi mente var relevante oppi en gryte med kjøttdeig og grønnsaker. Det ble overraskende godt, men vil sannsynligvis smake enda bedre med lammekjøtt, noe som skal prøves neste gang.

 

Oppskrift

Krydder:
1 ts spisskumen
1 ts koriander
1/2 ts kanel
1/4 ts tørket chili
1 ts revet ingefær (kan droppes)

Grønnsaker:
1/2 stor purreløk i tynne skiver
1 løk i terninger
2 middels gulrøtter i terninger
6 hvitløksfedd grovhakket

400g kjøttdeig
200g hakket tomat (en miniboks). Ferske tomater må flås!
2,5 dl vann
1 buljongterning
1/2 ts salt
6 dadler i fjerdedeler på langs
6 tørkede aprikoser i fjerdedeler
Bladpersille

 
Stek kjøttdeigen.

Fres krydderet i 1 ss olje i et par minutter på middels varme under konstant røring. Skru opp varmen og tilsett grønnsakene unntatt hvitløk. Fres til det begynner å bli mykt, ca 5 min. Tilsett hvitløk og stek i 1 min.

Tilsett kjøttet, tomat, buljongterning og vann. Smak til med salt og evt. mer chili.

Tilsett dadler og aprikos og la putre til aprikosen er myk (10-15 minutter). Ha oppi en håndfull bladpersille til slutt.

Serveres med couscous tilsatt søtpaprika i biter, rosiner, ferske urter e.l.

 

Reklame

Stikkord: , , ,

Én kommentar to “Nordafrikansk gryte med aprikos og dadler”

  1. Nordafrikansk gryte med aprikos og dadler | Recipeseasy.com Says:

    […] Les hele beskrivelsen […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: