Søndagsfrokostene blir ofte litt fantasiløse. Det går gjerne i den gamle egg og bacon eller omelett med rester-tralten. Så vi er litt på jakt etter variasjon. Kravene er at det må være varmmat som ikke kan forveksles med middag, men gi litt frokost- eller brunsjvibber, med fordel inneholde egg og smake godt.
Muskatnøtt har jeg ikke et veldig sterkt forhold til utover at det er godt i kålrotmosen til julemiddagen. Men smørbrødet under fikk et kjempeløft av dette krydderet. Så nå har vi tre fancyfrokoster å variere mellom 🙂
Oppskrift
En håndfull raspet cheddar
1 ss sennep
1 ts worchestershiresaus
1 eggeplomme
1 ts revet muskatnøtt
1 skvett fløte (laktosefri selvfølgelig!)
Bland det overstående godt sammen og fordel på fire brødskiver. Legg skinke (gjerne parmaskinke) oppå og trykk skivene sammen to og to, slik at du får to sandwicher. Stekes i stekepanna på middels høy varme i ca ett minutt på begge sider til brødet er gyllent. Etterstek på svak varme til osten er smeltet og smørbrødene er varme inni. Serveres med salat.
Stikkord: cheddar, frokost, muskat, muskatnøtt, sandwich, smørbrød
Legg igjen en kommentar