Iskrem med jordbær og sort pepper

Bilde

Da laktosefri kremfløte inntok landet for noen år siden var min ufrivillige avholdenhet fra iskrem endelig over. Siden den gang har utallige batcher med sjokolade og mokkainspirerte iskreasjoner strømmet ut av ismaskina. Det ble faktisk såpass mye en periode at jeg ikke har laget is på en stund. Men atter en gang skulle altså Spice Trip inspirere. Programmet om sort pepper fikk meg til å tenke tilbake på en limited edition sommerversjon av Imsdal som smakte av jordbær og pepper, og som jeg har spart mye penger på at de sluttet å produsere. Selvfølgelig vil denne smakskombinasjonen fungere minst like godt i en is!

Den opprinnelige oppskriften er litt pes, og litt for stor for ismaskinen min. Oppvarming skal heller ikke være nødvendig ved bruk av norske egg. Dessuten liker jeg ikke å bruke melk i isen, kun fløte sånn at den blir skikkelig kremete. Johannesbrødkjernemelet regulerer smelteegenskapene, slik at den ikke går rett fra is til flytende. Fås kjøpt i helsekostforretninger.

Oppskrift

2 eggeplommer
100 g melis
4 dl fløte
1 toppet ts johannesbrødkjernemel
1 ts nymalt/knust sort pepper (bruk helst morter, ikke kvern)

Pisk eggeplommene sammen med 1 dl fløte, melis, pepper og johannesbrødkjernemel.
Pisk resten av fløten til den er nesten stiv. Vend inn i eggeblandingen.

Jordbærrøre – moses sammen:
50g jordbær (fjern midten)
20g melis
1 krm nymalt/knust sort pepper
1 krm limesaft – smak til

Tilbered isen i ismaskin til den er nesten stiv. Hell i en boks. Bruk en slikkepott og vend jordbærrøren inn i isen slik at du får fine årer.

Isen serveres med noen hele sorte pepperkorn på, som kan knaskes hvis man har lyst på mer peppersmak.

Det som er så fantastisk med denne isen er at pepperen får den til å smake – ikke pepper – men som vanilje egentlig skulle smakt. Kan ikke forklare det på noen bedre måte. Dette er definitivt den beste iskremen jeg har vært borti, og det kommer fra en person som egentlig syns at is er bortkastet tid dersom den ikke inneholder en eller annen form for sjokolade. Spis is! 🙂

Reklame

Stikkord: , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: