Kjøttboller uten melk

Hvorfor må alle forbanna kjøpekjøttboller inneholde melk? Eneste løsning er å lage de sjøl! Det ble faktisk særdeles vellykket:

1 pakke kjøttdeig
1 hakket hvitløk (jeg bruker den uten båter, selvfølgelig, lat)
1,5 dl soyamelk
4 risknekkebrød som du tar ut frustrasjonen din på, eller noe oppsmulede skorper eller noe
1 ts salt
3-4 drag med pepperkvernen

Lag smuler av knekkebrød og legg smulene i soyamelk i 20-30 minutter. Spre kjøttdeigen utover i et fat og kna inn krydder, hvitløk og smuleblandingen sånn at det blir jevnt fordelt. Dette kjennes nok litt ekkelt ut på fingrene dersom du er av det sarte slaget, men det er ikke farlig! Form så små kjøttboller (med hendene) og stek dem fine og brune i en panne mens du snur dem ofte. Du kan også koke dem ferdig i en tomatsaus.

Reklame

3 kommentar to “Kjøttboller uten melk”

 1. tornerose78 Says:

  Dette så godt ut!
  nei si det? Det er visst melk i alt! Kalkunpølser feks kunne jeg tenkt meg, men er melk i. Jeg etterspurte det via en mail til prior, men fikk aldri svar. I de fleste kjøttkaker er det mye melk. Ja, det meste ferdigmat er det melk i, så det er ikke annet å gjøre enn å brette opp armene selv gitt. Lager også noen god kjøttboller med litt spicy krydder, som jeg har peanøttsaus til, nam! Tåler du ikke hvetemel heller siden du bruker risknekkebrød?

 2. matutenmelk Says:

  Stemmer det! Hvetemel er også fy! 😉

 3. Dragen Says:

  Hvis du har anledning til å krysse grensen, kan jeg anbefalle Mammas kjøttboller (Sverige). Hvis du holder deg innenlands, finnes det kyllingkjøttboller fra Den stolte Hane. Sistnevnte finnes på Rimi, i stor gul plastboks. Begge disse variantene er både melke- og glutenfrie.

  Farris er godt å ha i hjemmelagde kjøttboller, og setter ikke like mye bismak som soyamelk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: