Chili Con Carne

 

Chili

Jeg skulle lage Chili Con Carne med en sånn derre meksikansk pulverpose fra butikken. Men da jeg åpnet pakken med kyllingkjøttdeig så sto oppskrift på baksiden. Ja jeg får litt dårlig samvittighet for sånt, syk som jeg er. Etter litt mekking (dvs. tilsats av en del ekstra krydder) ble den hjemmelagede versjonen bedre enn posen. Modifisert oppsikrift fra Prior følger:

400 g kyllingkjøtteig (Prior Kyllinggkjøtteig, faktisk…)
2 rødløk eller en stor vanlig hvit løk – finhakket
2 ss olje
4 båter hvitløk eller en båtløs hvitløk (anbefales pga mindre stress!)
1 boks hakkede hermetiske tomater
3 ts chilipulver
1 ts hvit pepper
1 ss paprikapulver (nei, det er ikke skrivefeil)
1 ts cayennepepper
1 boks bønner i tomatsaus
1 grønn paprika i biter

1. Fres kjøtteigen sammen med løk i oljen.
2. Tilsett krydder, hvitløk og hermetiske tomater. La det trekke noen minutter.
3. Bland inn tomatbønner og paprika og la det koke opp.

Serveres for eksempel på en seng av ris i en taco tub med en grønn salat ved siden av. Eller med noen biter fersk ananas. Eller grønne druer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggers like this: