Bulgur er en matvare som stammer fra Midt-Østen. Den lages som oftest av durumhvete som forkokes, tørkes og knuses. Bulgur ligner couscous, men er mer næringsrikt fordi en større del av kornet blir bevart. Den er enkel å lage, kokes på samme måte som ris. Finnes på godt assorterte matvarebutikker. Til retten under syns jeg det passer bra med bulgur, den har mer substans enn ris, og smaker litt nøtteaktig.
Grønn curry
en pakke biffstrimler
en boks kokosmelk
1 dl kyllingkraft/buljong
2 ss Green Curry pasta
1 lime
2 ss fishsauce
3 ts brunt sukker
en aubergine
2 milde chili
1 bunt vårløk
Hell halvparten av kokosmelken i en wok. La det koke til melken begynner å tykne. Skru ned varmen og rør inn grønn currypasta. Tisett limesaft, brunt sukker, resten av kokosmelken og kraften. Del auberginen i biter og la koke i sausen i tre minutter. Smak til med fishsauce. La biffstrimlene, biter av vårløk og chili trekke i sausen i tre minutter. Legg en øse ferdigkokt bulgur eller ris i bunnen av en dyp tallerken og hell curry over.
april 19, 2007, kl. 19:04 |
[…] I dag hadde jeg en pakke svinestrimler liggende som jeg måtte bruke så jeg kunne ikke slenge noe middagsmat fra frysen i mikroen og det måtte skje fort for jeg var sulten og hadde ikke hatt med meg min vanlige ettermiddagsmat på jobb fordi jeg skulle på et bedriftsbesøk der jeg sikkert fikk masse mat til lunsj og det gjorde jeg også og så hadde jeg tenkt å gå hjem tidlig men så ble det ikke så tidlig og så ble jeg veldig sulten likevel. Heldigvis hadde jeg fremdeles ingrediensrestene etter denne. […]
mai 30, 2007, kl. 19:20 |
[…] en enda enklere måte å tilberede bulgur på som også holder oppvasken på et minimum: Hell 150 g bulgurhvete i en stor salatskål som […]