Fisk er ikke så verst bare man pakker den inn i nok smak. Spekeskinke kan med hell brukes til dette formålet også. Til denne oppskriften har jeg det for meg at det kan være en ide å bruke økologisk sitron. Hvem vil vel ha masse sprøytemidler i maten…
Torsk med spekeskinke
Legg følgende i en ildfast form:
300 g cherrytomater delt i to
50 g svarte oliven uten steiner
2 ss kapers, skylte
revet skall av en sitron
1 ss hakket frisk timian
4 ss olivenolje
Kvern over pepper og salt
Legg på opptil 4 biter torskefilet og øs litt saus fra bunnen av formen over dem.
Strimle 4 skiver spekeskinke og legg oppå fisken.
Stek på 220° i 20 minutter. (Dersom du bruker frossen torskefilet tar det lenger tid, evt. kan den tines litt i mikrobølgeovnen først)
Ta formen ut av ovnen og kryst over sitronsaften fra sitronen du brukte skallet på i sted. Dekk til formen med et lokk og la stå i 5 minutter før servering. Passer bra med ris til.
Legg igjen en kommentar