Visstnok det perfekte næringsmiddel: Quinoa. Kjøpes typisk på helsekost eller i matbutikker med godt utvalg. Viktig mat i Andes de siste 6000 årene. Med et relativt høyt innhold av protein og et balansert innhold av essensielle aminosyrer er quinoa et sunt alternativ til ris eller pasta. Og så smaker det godt. Mildt og litt nøtteaktig. Kokes omtrent som ris, en del korn til to deler vann i 20-30 minutter. Når de små «ormene» har kommet fram og vannet er kokt inn er det ferdig. Smakssettes som ris med litt soyasaus e.l.
Her er en fin oppskrift for meg som liker litt mer smak:
150g quinoa
1 ss olivenolje
1 løk
3 knuste hvitløkfedd
1 laurbæblad
2 ts chilipulver
1 boks hermetisk hakket tomat
4 dl vann
4 ss frisk hakket persille
Stek løk lys gylden i oljen. Ha i hvitløk, laurbærblad, chili og tomatboks. Rør inn quinoa og halvparten av vannet. La småkoke 20-30 minutter til quinoaen er ferdig, tilsett evt. mer vann etter hvert så det ikke koker tørt. Rør inn persillen. Serveres som tilbehør til kjøtt eller fisk.
Legg igjen en kommentar