Is, is, is!

IsMin favoritt melkefrie is kommer fra Tofutti. Særlig sjokoladevarianten er genial, til og med bedre enn vanlig is synes jeg. Men å lage egen is av ren frukt må bare være enda mer supersunt. Denne oppskriften var egentlig et forsøk på en smoothie – noen ganger er man bare heldig.

1 frossen banan
1/3 frossen ananas
1 dl eple og mangojuice eller annen eplejuice

Sørg for at du bruker fersk ananas – absolutt ikke boksevarianten! Skjær den opp i så små biter som du gidder før du fryser den, jo mindre biter jo lettere å få kjørt i blenderen. Tin om nødvendig bitene bittelitt i mikrobølgeovnen når du skal bruke dem dersom de er vanskelig å få fra hverandre. Hell litt juice i blenderen, og tilsett fruktbitene litt etter litt slik at det ikke setter seg fast. Kjør til du får en jevn, tykk softiskonsistens, juster med juicen. Pass på at du ikke kjører for lenge, da blir det smoothie. (Godt det også, forresten, så du vinner uansett)

2 kommentar to “Is, is, is!”

  1. Stine Says:

    Hei du, hvor har du fått tak i tofutti is? Eller Tofutti generelt? Jeg har en giga ultra i nærmiljø men de har ingenting i denne serien :o(

    • matutenmelk Says:

      Jeg har funnet tofuis på store dagligvarer som Meny og Ica. Men har også lagt merke til at flere og flere helsekostbutikker har begynt å utstyre seg med fryseskap for å kunne tilby melkefrie frysevarer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: