Bokhvetegrøt

BokhveteDet er ikke så ofte man finner noe som er både sunnere OG smaker bedre enn det man pleier å spise. Bokhvetegrøt! Mye bedre enn havregrøt.

Bokhvete har faktisk ikke noe med hvete å gjøre, det er egentlig en urt. Frøene, som likner bittesmå bøkenøtter kan brukes som korn. De er næringsrike, lett å fordøye, og smaker litt søt- nøtteaktig. Bokhvete brukes mye i land som Russland, Polen, Kina og Japan, men skal du ha tak i den i Norge må du på helsekosten.

Det er litt mikkmekk med å lage til grøten, men det er verdt det. Kornene må først kokes opp en gang for å fjerne rester av det røde fargestoffet i skallet, fagopyrin. Bytt vannet og kok i 15-20 minutter. Til en porsjon er det passe med i underkant av 1 dl korn og 2 dl vann.

Bokhvetegrøt passer ypperlig for den som syns at andre grøter blir for limaktige og seige. Kornene limer seg bare lett sammen, slik at de fremdeles er distinkte. Men pass på at du ikke kommer hjem med bokhveteFLAK i handleposen. Det blir det seig grøt av, det.

Én kommentar to “Bokhvetegrøt”

  1. $anchor$basketball Betting,final Four,final Four Betting,final Four Gambling,final Four Sports Book,final Four Sportsbook,march Madness,march Madness Betting,march Madness Gambling,march Madness Sports Book,march Madness Sportsbook,ncaa,ncaa Betting,ncaa Says:

    $anchor$basketball Betting,final Four,final Four Betting,final Four Gambling,final Four Sports Book,final Four Sportsbook,march Madness,march Madness Betting,march Madness Gambling,march Madness Sports Book,march Madness Sportsbook,ncaa,ncaa Betting,…

    $anchor$basketball Betting,final Four,final Four Betting,final Four Gambling,final Four Sports Book,final Four Sportsbook,march Madness,march Madness Betting,march Madness Gambling,march Madness Sports Book,march Madness Sportsbook,ncaa,ncaa Betting,nc…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: